ikub.al   |   Njoftime  |   Biznese.al   |   Ligje
Rifreskimi i fundit: 05/04/2020 01:24

Marketing

Portali time.al i organizon lajmet në mënyrë të tillë që shfaqen të grupuara në të njëjtin grup të gjitha lajmet që mund të jenë nga burime të ndryshme, por që flasin për të njëjtën ngjarje. Këtë grup e quajmë “cluster”.

Kjo mënyrë grupimi i lajmeve i krijon lexuesve mundësinë që të njëjtën ngjarje ta shohin nga perspektiva të ndryshme. Në linkun “artikuj të ndërlidhur” lexuesi mund të shikojë të gjitha lajmet e publikuara që kanë të bëjnë me ngjarjen e caktuar.

Si lexuesit e time.al, ashtu edhe botuesit (agjencitë) e lajmeve shpesh pyesin si vendosim ne për të bërë përzgjedhjen se cili cluster dhe cilat lajme të shfaqen në faqen e parë të time.al.

Në fakt, ne nuk përzgjedhim.

Titujt e faqes së parë të time.al përzgjidhen krejtësisht nëpërmjet një algoritmi informatik, duke pasur si kritere disa faktorë, duke llogaritur sa shpesh dhe te cilat faqe interneti shfaqet një ngjarje e caktuar. Në thelb, ne llogarisim numrin e titujve origjinalë, të cilët publikohen nga kryeredatorët (faqet nga vijnë lajmet), me qëllim që të vlerësohet pesha e një ngjarje të tillë. Pesha gjithashtu llogaritet edhe në bazë të asaj që sa i ri është një lajm.

Faqet e time.al freskohen / përditësohen 144 herë në ditë, ose çdo 10 minuta, kështu që, tek një vend i vetëm, përdoruesi gjithmonë mund të gjejë lajmet më të njohura, më të fundit, më të lexuara.

Faqja Kryesore

Pozicioni Banner Permasat
1 Leaderboard 728 x 90
2.1 Square Rectangle 250 x 250
2.2 Square Rectangle 250 x 250
3 Full Banner 468 x 60
4 Full Banner 468 x 60
5 Full Banner 468 x 60
6 Full Banner 468 x 60
7.1* Master Banner 120 x 200
7.2* Master Banner 120 x 200
8.1* Master Banner 120 x 200
8.2* Master Banner 120 x 200


Pozicionet e time.al ne mobile:


Pozicioni Banner Permasat
1 Leaderboard 320 x 50
2 Transition 250 x 250
Per me teper informacine rreth marketing mund te vizitoni dhe faqet perkatese   ikub.al | punaime.al


Kontakt

Time.al është një produkt i zhvilluar në bashkëpunim me www.time.mk dhe është vazhdimisht në fazë zhvillimi (përmirësimi). Çdo ide, vërejtje apo koment, jeni të mirëpritur ta dërgoni tek info@ikub.al.

Statitikat per pageviews

· Time.al ka me shume se 700,000 shfletime faqesh ne muaj
· Time.al ka me shume se 200,000 vizitore unik ne muaj

Statistikat:

· Time.al çdo ditë analizon rreth 6,000 lajme të cilat ndodhen në faqet e internetit të 78 burimeve të ndryshme të informacionit (këtu nuk përfshihen arkivat e tyre).
· Nga 6,000 lajme, rreth 1,500 janë tituj të rinj (të publikuar gjatë një dite të vetme), duke përjashtuar të dielën. Pjesa e mbetur janë lajme të ditëve të mëparshme.
· Nga 1,500 lajme në ditë, rreth 150 janë të dublikuar. Për secilin nga këta 150 lajme ekziston lajmi edhe te 1,350 lajmet e mbetur, që janë me përmbajtje thuajse identike. Kjo do të thotë se rreth 10% e lajmeve ditore merren nga ndonjë burim informacioni dhe pasqyrohen të pandryshuar.
· Time.al për publikun ekziston që nga 2 Prill 2011.


Copyright © 2010 - time.al , All Rights Reserved