ikub.al   |   Njoftime  |   Biznese.al   |   Ligje
Rifreskimi i fundit: 21/10/2019 21:59

Monitor
Ndalimi i email-it jashtë orarit “mund të jetë i dëmshëm për mirëqenien e punonjësve”
Ndalimi i email-it jashtë orarit “mund të jetë i dëmshëm për mirëqenien e punonjësve”
Ndalimi i aksesit tek email-i i punës punonjësve, jashtë orarit zyrtar, mund të jetë më shumë i dëmshëm se sa pozitiv. Kërkuesit e Universitetit të Sussex zbuluan se, ndërkohë që ndalimi mund të ndihmojë disa punonjës ...
Monitor | para 5 ore | 2 artikuj te ndërlidhur »

Dy porte me koncesion, shpallen fituesit për “Limionin” në Sarandë dhe “Marina Rodon”
Dy porte me koncesion, shpallen fituesit për “Limionin” në Sarandë dhe “Marina Rodon”
Pas koncesioneve në radhë të rrugëve, duket se portet janë pjesa tjetër ku qeveria është aktivizuar. Këtë të hënë në buletinin e Agjencisë së Prokurimit Publik u njoftua shpallja e fituesve për koncesionet e dy porteve ...
Monitor | para 8 ore | 12 artikuj te ndërlidhur »

Takim me FMN, Sejko: Ekonomia shqiptare në trend pozitiv, vijon mbështetja për kthimin e inflacionit në objektiv
Takim me FMN, Sejko: Ekonomia shqiptare në trend pozitiv, vijon mbështetja për kthimin e inflacionit në objektiv
Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, z. Gent Sejko mori pjesë në Mbledhjet Vjetore të Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) dhe të Grupit të Bankës Botërore (BB), të cilat u zhvilluan në Uashington. Në këto mbledhje të ...
Monitor | para 10 ore | 27 artikuj te ndërlidhur »

Realizohen mbi 77% e punimeve për rikonstruksionin e rrugës Balldren-Bend
Realizohen mbi 77% e punimeve për rikonstruksionin e rrugës Balldren-Bend
Fondi Shqiptar i Zhvillimit ka njoftuar sot se janë realizuar mbi 77% e punimeve për rikonstruksionin e rrugës Balldren-Bend. Sipas FSHZH wshtw drejt përfundimit projekti për rikonstruksionin e plotë të këtij aksi, në ...
Monitor | para 10 ore | 12 artikuj te ndërlidhur »

Shqipëria në Konventën kundër falsifikimit të parave
Shqipëria në Konventën kundër falsifikimit të parave
Ekstradim ose dënim penal pavarësisht kartmonedhës së falsifikuar dhe vendit ku ke kryer falsifikimin Falsifikimi i lekut apo valutave të huaja, në Shqipëri apo jashtë saj do të dënohet njëlloj dhe kushdo që ka kryer ...
Monitor | para 10 ore |

INSTAT: Ulet numri i aksidenteve, gjatë 9 mujorit 13% më pak në krahasim me një vit më parë
INSTAT: Ulet numri i aksidenteve, gjatë 9 mujorit 13% më pak në krahasim me një vit më parë
Numri i aksidenteve gjatë muajit që lamë pas ka shënuar rënie. Sipas raportimit të INSTAT, në muajin Shtator 2019 numërohen 122 aksidente rrugore nga 156 aksidente të ndodhura në muajin Shtator 2018, duke u ulur me 21,8 ...
Monitor | para 10 ore | 16 artikuj te ndërlidhur »

Stafi mësimor në Universitete, rritet përqindja e grave me doktoratë, tejkalon burrat
Stafi mësimor në Universitete, rritet përqindja e grave me doktoratë, tejkalon burrat
Kjo javë shënoi nisjen e vitit të ri akademik në të gjithë universitetet e vendit. Trupa mësimorë shkencore është një nga faktorët më të rëndësishëm në cilësinë e universiteteve. Të dhënat e fundit të disponueshme, për ...
Monitor | para 11 ore | 17 artikuj te ndërlidhur »

Raporti i BE: Ekonomia e Shqipërisë u ngadalësua, qeveria premtoi të ulë borxhin publik
Raporti i BE: Ekonomia e Shqipërisë u ngadalësua, qeveria premtoi të ulë borxhin publik
Takimet e mbajtura në fillim të tetorit në Bruksel në kuadër të marrëveshjes së Asocim-Stabilizimit kanë ngarkuar më tre detyra Shqipërinë të lidhura drektpërdrejt me ekonominë. Në raportin periodik që Bashkimi Europian ...
Monitor | para 11 ore | 24 artikuj te ndërlidhur »

Kontrata me Z-Mobile,  Gjykata merr vendim për tre ish-drejtuesit e Telekomit të Kosovës
Kontrata me Z-Mobile,  Gjykata merr vendim për tre ish-drejtuesit e Telekomit të Kosovës
Tre ish-drejtuesit e Postës dhe Telekomit të Kosovës (PTK), tash Telekomi i Kosovës, Agron Mustafa, Ejup Qerimi dhe Rexhë Gjonbalaj, janë liruar nga akuza për keqpërdorim të pozitës zyrtare. Kryetari i trupit gjykues, ...
Monitor | para 12 ore | 27 artikuj te ndërlidhur »

Nga auditimi KLSH-së, te shkarkimi presidentit deri te p-ligji “Për censusin”, në programin e Kuvendit
Nga auditimi KLSH-së, te shkarkimi presidentit deri te p-ligji “Për censusin”, në programin e Kuvendit
Në mbledhjen e Konferencës së Kryetarëve dhe njoftuar në seancë plenare më 17.10.2019 është miratuar programi i Kuvendit për periudhën 21 tetor – 13 dhjetor 2019 ku veçohet si risi p/ligji “Për censusin e popullsisë” ...
Monitor | para 12 ore |

Kosova nënshkruan një marrëveshje me Arabinë Saudite
Kosova nënshkruan një marrëveshje me Arabinë Saudite
Ministri në detyrë i Financave, Bedri Hamza, së bashku me ministrin e Financave të Arabisë Saudite Mohammed Al-Jadaa, kanë nënshkruar Marrëveshjen për eliminimin e tatimit të dyfishtë ndërmjet Kosovës dhe Arabisë ...
Monitor | para 12 ore | 27 artikuj te ndërlidhur »

“JO” Shqipërisë, me kosto ekonomike/ Pasojat; zhgënjim, rënie investimesh, ulje e vlerësimeve
“JO” Shqipërisë, me kosto ekonomike/ Pasojat; zhgënjim, rënie investimesh, ulje e vlerësimeve
Debati për mos hapjen e negociatave me Bashkimin Europian është përqendruar kryesisht në sferën politike. Por pasojat më të mëdha që Shqipëria ka nga JO-ja e Brukselit bien mbi ekonominë. “Nëse flasim për kosto direkte ...
Monitor | para 12 ore | 4 artikuj te ndërlidhur »

Bullgari/ Thellohet hendeku midis atyre pak të pasurve dhe shumë të varfërve
Bullgari/ Thellohet hendeku midis atyre pak të pasurve dhe shumë të varfërve
Ministri i Financave, Vladislav Goranov, njoftoi këto ditë se rreth 193,000 taksapagues nga një total prej 3.1 milionë taksapaguesish në Bullgari deklarojnë të ardhura mujore prej rreth 4,600 eurosh, ose edhe më shumë. ...
Monitor | para 12 ore | 2 artikuj te ndërlidhur »

Kategorizimi i strukturave akomoduese, Ministria: Certifikatë brenda dhjetorit
Kategorizimi i strukturave akomoduese, Ministria: Certifikatë brenda dhjetorit
Të gjithë struktura akomoduese në vend duhet që brenda këtij viti të aplikojnë për të përfituar certifikatën e kategorizimit. Ministria e Turizmit dhe Mjedisit ka sqaruar se kjo kërkesë vjen në zbatim të Urdhrit nr.267, ...
Monitor | para 12 ore |

Banka e BE do të rivalizojë Kinën ndërsa premton të përmbushë sfidën e zhvillimit të Afrikës
Banka e BE do të rivalizojë Kinën ndërsa premton të përmbushë sfidën e zhvillimit të Afrikës
Kreu i Bankës Evropiane të Investimeve parashtron vizionin e tij për të rritur investimet në Afrikë për të përmbushur sfidat e paraqitura nga varfëria, nevojat për zhvillim dhe popullsinë në rritje. Banka Evropiane e ...
Monitor | para 12 ore |

Borxhet e fshehura, Faturat stok të arbitrazhit arrijnë 108 mln euro
Borxhet e fshehura, Faturat stok të arbitrazhit arrijnë 108 mln euro
Buxheti i shtetit është vënë në presione të shumëfishta prej detyrimeve të prapambetura, teksa një stok faturash prej 108 milionë eurosh që rrjedhin nga vendimet e arbitrazhit presin për tu shlyer, sipas të dhënave ...
Monitor | para 23 ore | 12 artikuj te ndërlidhur »

Kredia, rritet kërkesa e bizneseve për rifinancim borxhi dhe ristrukturim
Kredia, rritet kërkesa e bizneseve për rifinancim borxhi dhe ristrukturim
Bizneset e mëdha në vend kanë rritur kërkesën për kredi në banka me qëllim rifinancimin e borxhit dhe për ristrukturim. Banka e Shqipërisë pohoi në një vrojtim të posaçëm për kredinë se kërkesa për rifinancimin e ...
Monitor | para 23 ore | 24 artikuj te ndërlidhur »

Si do të mblidhen 880 milionë euro borxhe të kompanive më të mëdha
Si do të mblidhen 880 milionë euro borxhe të kompanive më të mëdha
Bizneset i kanë borxh tatimeve një shumë prej 107.7 miliardë lekë, ose rreth 880 milionë euro, sipas të dhënave të tatimeve të raportura në raportin e Kontrollit të Lartë të Shtetit (KLSH) për buxhetin faktik 2018. ...
Monitor | para 23 ore | 12 artikuj te ndërlidhur »

Dilemat e rritjes, burimet e pashfrytëzuara të ekonomisë
Dilemat e rritjes, burimet e pashfrytëzuara të ekonomisë
Prej vitesh, ekonomia e vendit është rritur nga faktorë rastësorë ose natyrorë, të pambështetur nga modele të mirëfillta zhvillimi. Për të zhvendosur rritjen nga dora e fatit te burimet afatgjata dhe të qëndrueshme, ...
Monitor | 19-Oct-2019 22:13 | 24 artikuj te ndërlidhur »

Rritja të orientohet nga inovacioni dhe teknologjia
Rritja të orientohet nga inovacioni dhe teknologjia
Flet presidenti i Universitetit Europian të Tiranës, Selami Xhepa Do të ishte e dobishme që të mbështeten aktivitetet e kërkim-zhvillimit dhe të mbështetet sofistikimi i bizneseve që përdorin teknologji të reja, procese ...
Monitor | 19-Oct-2019 22:13 | 24 artikuj te ndërlidhur »

Tregjet i identifikojnë vetë modelet, reformat strukturore të shpejtohen
Tregjet i identifikojnë vetë modelet, reformat strukturore të shpejtohen
Flet Arben Malaj, president i Institutit për Politika Publike dhe Mirëqeverisje. Biznesi ka ndjesi identifikuese më të shpejtë drejt mundësive të reja të rritjes, qeverisë i takon të krijojë ambientin e përshtatshëm ...
Monitor | 19-Oct-2019 22:07 | 24 artikuj te ndërlidhur »

Rritja të orientohet nga turizmi, bujqësia dhe teknologjia
Rritja të orientohet nga turizmi, bujqësia dhe teknologjia
Flet Prof. Dr. Adrian CIVICI, Dekan i Fakultetit Ekonomik, Universiteti Mesdhetar i Shqipërisë Prof. Dr. Adrian CIVICI, Dekan i Fakultetit Ekonomik, Universiteti Mesdhetar i Shqipërisë mendon se, duhet një platformë për ...
Monitor | 19-Oct-2019 22:07 | 24 artikuj te ndërlidhur »

Kroacia, ata që largohen
Kroacia, ata që largohen
Ndërkohë që njëra anë e medaljes së Kroacisë paraqet parajsën për turizmin, ana tjetër shfaq situatën e vështirë të jetës dhe punës në këtë vend. Punonjësit kroatë (në shifra të larta) po zhvendosen gjithnjë e më shumë ...
Monitor | 19-Oct-2019 22:07 | 3 artikuj te ndërlidhur »

Një botë që po shkon drejt ngrohjes
Një botë që po shkon drejt ngrohjes
Ndryshimi i klimës prek gjithçka që analizohet në këtë artikull, shkruan The Economist. Kjo çështje duhet të trajtohet sa më parë dhe qartë Nga njëri vit në tjetrin, ndryshimet klimatike nuk vërehen lehtë. Por teksa ...
Monitor | 19-Oct-2019 22:07 | 3 artikuj te ndërlidhur »

Bullgari, gjithçka për të tërhequr Volkswagen
Bullgari, gjithçka për të tërhequr Volkswagen
Bullgaria ka potencial të ndërtojë midis 7 dhe 10 zonave të reja industriale si ajo në Plovdiv, tha zëvendëskryeministri Tomislav Donçev në edicionin e 4-rt të forumit më të madh ekonomik të Bullgarisë, “Industry 4.0”. ...
Monitor | 19-Oct-2019 22:07 | 8 artikuj te ndërlidhur »

Kroaci, lehtësi bizneseve dhe bashkive që kërkojnë të rrisin efikasitetin e energjisë
Kroaci, lehtësi bizneseve dhe bashkive që kërkojnë të rrisin efikasitetin e energjisë
Bizneset në Kroaci, që kërkojnë të rrisin efikasitetin e energjisë së pronave të tyre, do të përfitojnë nga një program i ri me vlerë mbi 2 milionë euro, nënshkruar midis Bankës Europiane të Investimeve (BEI) dhe Bankës ...
Monitor | 19-Oct-2019 22:03 | 8 artikuj te ndërlidhur »

Copyright © 2010 - time.al , All Rights Reserved