ikub.al   |   Njoftime  |   Biznese.al   |   Ligje
Rifreskimi i fundit: 28/05/2020 14:39

Nevoja për riorientim drejt ekonomive kombëtare

Nevoja për riorientim drejt ekonomive kombëtare
Dr. Eugen Musta, Pedagog Termat e shumëpërdorur si: ekonomia e tregut; tregjet e lira; privatizimet; heqja e tarifave dhe barrierave doganore; lëvizja e lirë e kapitalit; etj., të cilët u popullarizuan në fillimet e ...
Monitor | 23-May-2020 22:08
Dr. Eugen Musta, Pedagog Termat e shumëpërdorur si: ekonomia e tregut; tregjet e lira; privatizimet; heqja e tarifave dhe barrierave doganore; lëvizja e lirë e kapitalit; etj., të cilët u popullarizuan në fillimet e ...

Ekonomia 90%
Jeta pas karantinës. Do të jetë e vështirë në shumë mënyra të paimagjinueshme Shifra 90% është mjaft pozitive në shumë fusha; por në një ekonomi është e pamjaftueshme, dhe shembulli i Kinës na tregon pse. Vendi nisi t’i ...
Monitor | 23-May-2020 22:05
Jeta pas karantinës. Do të jetë e vështirë në shumë mënyra të paimagjinueshme Shifra 90% është mjaft pozitive në shumë fusha; por në një ekonomi është e pamjaftueshme, dhe shembulli i Kinës na tregon pse. Vendi nisi t’i ...

Ekonomia e jashtme shqiptare në pasqyrën e pandemisë botërore (pjesa e dytë)
Në pjesën e parë të artikullit mbi ecurinë e ekonomisë shqiptare në periudhën e pandemisë, analizuam sektorët e turizmit, shërbimit, prodhimit dhe bujqësisë. Të cilët i trajtuam edhe si pjesën e brendshme të ekonomisë. ...
TetovaSot | 23-May-2020 09:54
Në pjesën e parë të artikullit mbi ecurinë e ekonomisë shqiptare në periudhën e pandemisë, analizuam sektorët e turizmit, shërbimit, prodhimit dhe bujqësisë. Të cilët i trajtuam edhe si pjesën e brendshme të ekonomisë. ...

Kriza si mundësi, si mund të përfitojmë nga COVID-19
Kushtet e reja ekonomike dhe gjeopolitike do të sjellin një kërkesë të re për mallra kudo në botë dhe nevojën për ndryshimin e burimeve të furnizimit. Shqipëria mund të shndërrohet në një fabrikë të Europës për veshjet ...
Monitor | 22-May-2020 22:14
Kushtet e reja ekonomike dhe gjeopolitike do të sjellin një kërkesë të re për mallra kudo në botë dhe nevojën për ndryshimin e burimeve të furnizimit. Shqipëria mund të shndërrohet në një fabrikë të Europës për veshjet ...

COVID-19, si lajmëtari i madh ose shëruesi i madh, kjo është mundësia e shekullit
Flet Arben Shkodra, sekretar i përgjithshëm i Shoqatës së Prodhuesve Covid-19 është një nga shanset e fundit që politikëbërja ka për ta kthyer problemin e pandemise në mundësinë e shekullit, thotë Arben Shkodra, ...
Monitor | 22-May-2020 22:08
Flet Arben Shkodra, sekretar i përgjithshëm i Shoqatës së Prodhuesve Covid-19 është një nga shanset e fundit që politikëbërja ka për ta kthyer problemin e pandemise në mundësinë e shekullit, thotë Arben Shkodra, ...

Malaj: Gjeopolitika e re pas COVID-19, një shans për Shqipërinë
Globalizmi i bazuar te parimet e tregtisë së lirë dhe të ndershme dështoi, thotë profesor Arben Malaj. Qëndrimi i Kinës në bllokimin e eksporteve për pajisje logjistike apo medikamente, do të nxisë vende të ndryshme ...
Monitor | 22-May-2020 22:08
Globalizmi i bazuar te parimet e tregtisë së lirë dhe të ndershme dështoi, thotë profesor Arben Malaj. Qëndrimi i Kinës në bllokimin e eksporteve për pajisje logjistike apo medikamente, do të nxisë vende të ndryshme ...

Virusi prek dhe Teknologjinë e Informacionit, shpresa për 2020
Mbyllja e vitit 2020 do të shënojë ulje të shitjeve, fitimeve dhe investimeve të reja për kompanitë e shërbimeve të Teknologjisë të Informacionit, sipas aktorëve kryesorë në vend. Efektet negative do të vijnë për dy ...
Monitor | 22-May-2020 22:05
Mbyllja e vitit 2020 do të shënojë ulje të shitjeve, fitimeve dhe investimeve të reja për kompanitë e shërbimeve të Teknologjisë të Informacionit, sipas aktorëve kryesorë në vend. Efektet negative do të vijnë për dy ...

Pandemia, kriza, papunësia dhe varfëria
Akademik,Anastas Angjeli Situata e Pandemisë vazhdon me ulje ngritjet e saj, duke u zhvendosur nga nje vend dhe kontinent në tjetrin , duke qenë, ku më shumë e ku më pak, prezent në gjithë globin. Me Covid -19 janë ...
GazetaTema | 21-May-2020 20:56
Akademik,Anastas Angjeli Situata e Pandemisë vazhdon me ulje ngritjet e saj, duke u zhvendosur nga nje vend dhe kontinent në tjetrin , duke qenë, ku më shumë e ku më pak, prezent në gjithë globin. Me Covid -19 janë ...

Pandemia, kriza, papunësia dhe varfëria
Akademik, Anastas Angjeli Situata e pandemisë vazhdon me ulje ngritjet e saj, duke u zhvendosur nga nje vend dhe kontinent në tjetrin, duke qenë, ku më shumë e ku më pak, prezent në gjithë globin. Me Covid -19 janë ...
Telegraf | 22-May-2020 12:09
Akademik, Anastas Angjeli Situata e pandemisë vazhdon me ulje ngritjet e saj, duke u zhvendosur nga nje vend dhe kontinent në tjetrin, duke qenë, ku më shumë e ku më pak, prezent në gjithë globin. Me Covid -19 janë ...

Një strategji e re për t’i rikthyer njerëzit në punë gjatë COVID-19
Është e domosdoshme të rimëkëmbim ekonominë me përgjegjshmëri, ndërsa punojmë për të rrafshuar kurbën e koronavirusit. Përmbledhje ekzekutive Është arritur pak a shumë një konsensus nga shumë politikanë dhe komentues që ...
Monitor | 22-May-2020 22:05
Është e domosdoshme të rimëkëmbim ekonominë me përgjegjshmëri, ndërsa punojmë për të rrafshuar kurbën e koronavirusit. Përmbledhje ekzekutive Është arritur pak a shumë një konsensus nga shumë politikanë dhe komentues që ...

A do ta revolucionarizojë koronavirusi rolin e qeverive?
Nga Julian Borger Thënia e mençur e Ronald Reganit në vitin 1986 – “Nëntë fjalët më të frikshme në gjuhën angleze janë: I’m from the government, and I’m here to help (Unë vij nga qeveria, dhe jam këtu për të ndihmuar) – ...
TetovaSot | 22-May-2020 17:22
Nga Julian Borger Thënia e mençur e Ronald Reganit në vitin 1986 – “Nëntë fjalët më të frikshme në gjuhën angleze janë: I’m from the government, and I’m here to help (Unë vij nga qeveria, dhe jam këtu për të ndihmuar) – ...

Copyright © 2010 - time.al , All Rights Reserved