ikub.al   |   Njoftime  |   Biznese.al   |   Ligje
Rifreskimi i fundit: 28/05/2020 09:21

Ekonomia e jashtme shqiptare në pasqyrën e pandemisë botërore (pjesa e dytë)

Ekonomia e jashtme shqiptare në pasqyrën e pandemisë botërore (pjesa e dytë)
Në pjesën e parë të artikullit mbi ecurinë e ekonomisë shqiptare në periudhën e pandemisë, analizuam sektorët e turizmit, shërbimit, prodhimit dhe bujqësisë. Të cilët i trajtuam edhe si pjesën e brendshme të ekonomisë. ...
TetovaSot | 23-May-2020 09:54
Në pjesën e parë të artikullit mbi ecurinë e ekonomisë shqiptare në periudhën e pandemisë, analizuam sektorët e turizmit, shërbimit, prodhimit dhe bujqësisë. Të cilët i trajtuam edhe si pjesën e brendshme të ekonomisë. ...

Kriza si mundësi, si mund të përfitojmë nga COVID-19
Kushtet e reja ekonomike dhe gjeopolitike do të sjellin një kërkesë të re për mallra kudo në botë dhe nevojën për ndryshimin e burimeve të furnizimit. Shqipëria mund të shndërrohet në një fabrikë të Europës për veshjet ...
Monitor | 22-May-2020 22:14
Kushtet e reja ekonomike dhe gjeopolitike do të sjellin një kërkesë të re për mallra kudo në botë dhe nevojën për ndryshimin e burimeve të furnizimit. Shqipëria mund të shndërrohet në një fabrikë të Europës për veshjet ...

COVID-19, si lajmëtari i madh ose shëruesi i madh, kjo është mundësia e shekullit
Flet Arben Shkodra, sekretar i përgjithshëm i Shoqatës së Prodhuesve Covid-19 është një nga shanset e fundit që politikëbërja ka për ta kthyer problemin e pandemise në mundësinë e shekullit, thotë Arben Shkodra, ...
Monitor | 22-May-2020 22:08
Flet Arben Shkodra, sekretar i përgjithshëm i Shoqatës së Prodhuesve Covid-19 është një nga shanset e fundit që politikëbërja ka për ta kthyer problemin e pandemise në mundësinë e shekullit, thotë Arben Shkodra, ...

Malaj: Gjeopolitika e re pas COVID-19, një shans për Shqipërinë
Globalizmi i bazuar te parimet e tregtisë së lirë dhe të ndershme dështoi, thotë profesor Arben Malaj. Qëndrimi i Kinës në bllokimin e eksporteve për pajisje logjistike apo medikamente, do të nxisë vende të ndryshme ...
Monitor | 22-May-2020 22:08
Globalizmi i bazuar te parimet e tregtisë së lirë dhe të ndershme dështoi, thotë profesor Arben Malaj. Qëndrimi i Kinës në bllokimin e eksporteve për pajisje logjistike apo medikamente, do të nxisë vende të ndryshme ...

Virusi prek dhe Teknologjinë e Informacionit, shpresa për 2020
Mbyllja e vitit 2020 do të shënojë ulje të shitjeve, fitimeve dhe investimeve të reja për kompanitë e shërbimeve të Teknologjisë të Informacionit, sipas aktorëve kryesorë në vend. Efektet negative do të vijnë për dy ...
Monitor | 22-May-2020 22:05
Mbyllja e vitit 2020 do të shënojë ulje të shitjeve, fitimeve dhe investimeve të reja për kompanitë e shërbimeve të Teknologjisë të Informacionit, sipas aktorëve kryesorë në vend. Efektet negative do të vijnë për dy ...

Pandemia, kriza, papunësia dhe varfëria
Akademik,Anastas Angjeli Situata e Pandemisë vazhdon me ulje ngritjet e saj, duke u zhvendosur nga nje vend dhe kontinent në tjetrin , duke qenë, ku më shumë e ku më pak, prezent në gjithë globin. Me Covid -19 janë ...
GazetaTema | 21-May-2020 20:56
Akademik,Anastas Angjeli Situata e Pandemisë vazhdon me ulje ngritjet e saj, duke u zhvendosur nga nje vend dhe kontinent në tjetrin , duke qenë, ku më shumë e ku më pak, prezent në gjithë globin. Me Covid -19 janë ...

Pandemia, kriza, papunësia dhe varfëria
Akademik, Anastas Angjeli Situata e pandemisë vazhdon me ulje ngritjet e saj, duke u zhvendosur nga nje vend dhe kontinent në tjetrin, duke qenë, ku më shumë e ku më pak, prezent në gjithë globin. Me Covid -19 janë ...
Telegraf | 22-May-2020 12:09
Akademik, Anastas Angjeli Situata e pandemisë vazhdon me ulje ngritjet e saj, duke u zhvendosur nga nje vend dhe kontinent në tjetrin, duke qenë, ku më shumë e ku më pak, prezent në gjithë globin. Me Covid -19 janë ...

Një strategji e re për t’i rikthyer njerëzit në punë gjatë COVID-19
Është e domosdoshme të rimëkëmbim ekonominë me përgjegjshmëri, ndërsa punojmë për të rrafshuar kurbën e koronavirusit. Përmbledhje ekzekutive Është arritur pak a shumë një konsensus nga shumë politikanë dhe komentues që ...
Monitor | 22-May-2020 22:05
Është e domosdoshme të rimëkëmbim ekonominë me përgjegjshmëri, ndërsa punojmë për të rrafshuar kurbën e koronavirusit. Përmbledhje ekzekutive Është arritur pak a shumë një konsensus nga shumë politikanë dhe komentues që ...

Copyright © 2010 - time.al , All Rights Reserved