ikub.al   |   Njoftime  |   Biznese.al   |   Ligje
Rifreskimi i fundit: 19/02/2020 02:39

Rindërtimi pas tërmetit, paralajmërimi i BSH: Mund të ulë normën bazë të interesit të Lekut

Rindërtimi pas tërmetit, paralajmërimi i BSH: Mund të ulë normën bazë të interesit të Lekut
Banka e Shqipërisë vlerëson se ekonomia shqiptare do të ketë një rritje ekonomike të reduktuar deri në 0.6% për shkak të goditjes që tërmeti i 26 Nëntorit. Në analizën e Raportit të Politikës Monetare, evidentohen dy ...
Lexo | 13-Feb-2020 16:46
Banka e Shqipërisë vlerëson se ekonomia shqiptare do të ketë një rritje ekonomike të reduktuar deri në 0.6% për shkak të goditjes që tërmeti i 26 Nëntorit. Në analizën e Raportit të Politikës Monetare, evidentohen dy ...

4 reformat që do “ndryshojnë” ekonominë – Nga taksa e pronës, tek pagesat elektronike
Qeveria do të ndërmarrë një sërë reformash të thella në disa sektorë të ekonomisë me qëllim me rritjen e prodhimit vendas, nxitjen e investime ve të reja dhe sigurimin e një zhvillimi të qëndrueshme dhe rritjen e ...
ScanTv | 13-Feb-2020 16:27
Qeveria do të ndërmarrë një sërë reformash të thella në disa sektorë të ekonomisë me qëllim me rritjen e prodhimit vendas, nxitjen e investime ve të reja dhe sigurimin e një zhvillimi të qëndrueshme dhe rritjen e ...

Efekti i tërmetit në ekonomi – BSH: Mund ta ngadalësojë rritjen me 0.6 pikë përqindje
Tërmeti mund ta ngadalësojë rritjen ekonomike për vitin 2020 deri në 0.6 pikë përqindje. Banka e Shqipërisë për herë të parë është shprehur me projeksione sasiorë për ndikimin e tërmetit në ekonominë e vendit. Sipas ...
ScanTv | 13-Feb-2020 16:19
Tërmeti mund ta ngadalësojë rritjen ekonomike për vitin 2020 deri në 0.6 pikë përqindje. Banka e Shqipërisë për herë të parë është shprehur me projeksione sasiorë për ndikimin e tërmetit në ekonominë e vendit. Sipas ...

Tërmeti rrit defiçitin në buxhet me 10 miliardë lekë, BSH: Turizmi sektori më i prekur nga dëmet
Rritja ekonomike gjate 2020 do të jetë më e vogël e ndikuar direkt nga tërmeti i 26 nëntorit. Banka e Shqipërisë ka publikuar një analizë të efekteve dhe ku pritet të goditet ecuria ekonomike me rreth 0.6% . Në ...
ABCNews | 13-Feb-2020 15:38
Rritja ekonomike gjate 2020 do të jetë më e vogël e ndikuar direkt nga tërmeti i 26 nëntorit. Banka e Shqipërisë ka publikuar një analizë të efekteve dhe ku pritet të goditet ecuria ekonomike me rreth 0.6% . Në ...

Ndikimi i tërmetit, Banka e Shqipërisë: Mund të lehtësohet politika monetare
Luhatjet ekonomike pas tërmetit të 26 nëntorit përveçse ndryshuan parashikimet e bërë për rritjen e saj, do të jenë prezente për disa tremujor të këtij viti. Në këtë përfundim ka dalë banka e Shqipërisë në raportin e ...
Gazeta Dita | 13-Feb-2020 15:16
Luhatjet ekonomike pas tërmetit të 26 nëntorit përveçse ndryshuan parashikimet e bërë për rritjen e saj, do të jenë prezente për disa tremujor të këtij viti. Në këtë përfundim ka dalë banka e Shqipërisë në raportin e ...

Ndikimi nga tërmeti/ Banka Qëndrore paralajmëron uljen e normës së interesit
Tërmeti I 26 nëntorit ka shtuar rrisqet në ekonomi, për shkak se dëmtimi I kapitalit con në humbje të prodhimit. Për këtë arsye banka e shqipërisë paralajmëron rishikim të normës bazë të interesit për lekun. Kjo lëvizje ...
VizionPlus | 13-Feb-2020 15:10
Tërmeti I 26 nëntorit ka shtuar rrisqet në ekonomi, për shkak se dëmtimi I kapitalit con në humbje të prodhimit. Për këtë arsye banka e shqipërisë paralajmëron rishikim të normës bazë të interesit për lekun. Kjo lëvizje ...

Ndikimi nga tërmeti/ Banka Qëndrore paralajmëron uljen e normës së interesit
Tërmeti I 26 nëntorit ka shtuar rrisqet në ekonomi, për shkak se dëmtimi I kapitalit con në humbje të prodhimit. Për këtë arsye banka e shqipërisë paralajmëron rishikim të normës bazë të interesit për lekun. Kjo lëvizje ...
Medial | 13-Feb-2020 15:13
Tërmeti I 26 nëntorit ka shtuar rrisqet në ekonomi, për shkak se dëmtimi I kapitalit con në humbje të prodhimit. Për këtë arsye banka e shqipërisë paralajmëron rishikim të normës bazë të interesit për lekun. Kjo lëvizje ...

Informaliteti dhe trafiqet; Paraja jashtë bankave arrin rekordin e 2.4 miliardë eurove në 2019-n
Viti 2019 ka shënuar një nivel të lartë rekord në vlerë absolute të parasë që qarkullon jashtë kanaleve të sistemit bankar. Sipas të dhënave të Bankës së Shqipërisë, treguesi i parasë jashtë bankave ishte 291 miliardë ...
Telegraf | 12-Feb-2020 11:58
Viti 2019 ka shënuar një nivel të lartë rekord në vlerë absolute të parasë që qarkullon jashtë kanaleve të sistemit bankar. Sipas të dhënave të Bankës së Shqipërisë, treguesi i parasë jashtë bankave ishte 291 miliardë ...

BSH lajmëron lehtësim monetar; 3 kanalet si tërmeti do ndikojë ekonominë
Banka e Shqipërisë ka lajmëruar lehtësim të politikës monetare, në një përpjekje për të nxitur ekonominë, rreziqet për të cilën janë shtuar pas tërmetit të 26 nëntorit. Banka ka rishikuar gjithashtu në ulje pritshmërinë ...
Monitor | 13-Feb-2020 10:14
Banka e Shqipërisë ka lajmëruar lehtësim të politikës monetare, në një përpjekje për të nxitur ekonominë, rreziqet për të cilën janë shtuar pas tërmetit të 26 nëntorit. Banka ka rishikuar gjithashtu në ulje pritshmërinë ...

BSH paralajmëron uljen e normës bazë të interesit
Banka e Shqipërisë ka paralajmëruar se do të ulët sërish normën bazë të interesit, në një përpjekje për të nxitur ekonominë, rreziqet për të cilën janë shtuar pas tërmetit të 26 nëntorit. Banka ka rishikuar gjithashtu ...
Gazeta Dita | 13-Feb-2020 11:45
Banka e Shqipërisë ka paralajmëruar se do të ulët sërish normën bazë të interesit, në një përpjekje për të nxitur ekonominë, rreziqet për të cilën janë shtuar pas tërmetit të 26 nëntorit. Banka ka rishikuar gjithashtu ...

2.38 miliardë euro qarkullojnë jashtë bankave në Shqipëri
Qarkullimi i parave të duart e shqiptarëve jashtë kanaleve zyrtare ka arritur një rekord të ri historik në fund të vitit 2019-ë. Sipas të dhënave të Bankës së Shqipërisë në muajin dhjetor paraja jashtë korporatave ...
Lapsi | 12-Feb-2020 17:13
Qarkullimi i parave të duart e shqiptarëve jashtë kanaleve zyrtare ka arritur një rekord të ri historik në fund të vitit 2019-ë. Sipas të dhënave të Bankës së Shqipërisë në muajin dhjetor paraja jashtë korporatave ...

Copyright © 2010 - time.al , All Rights Reserved