ikub.al   |   Njoftime  |   Biznese.al   |   Ligje
Rifreskimi i fundit: 29/05/2020 07:51

Fenomeni i kolapsit të popullsisë: Në 20 vendet me më shumë lëvizje, pjesë edhe Shqipëria

Fenomeni i kolapsit të popullsisë: Në 20 vendet me më shumë lëvizje, pjesë edhe Shqipëria
Ndërsa popullsia në botë pritet të vazhdojë të rritet për dekadat e ardhshme, shumë vende përballen me probleme serioze demografike, me nivele të ulëta të lindjeve dhe rritja e emigracionit që çojnë në plakje dhe ...
GazetaTema | 10-Oct-2019 16:30
Ndërsa popullsia në botë pritet të vazhdojë të rritet për dekadat e ardhshme, shumë vende përballen me probleme serioze demografike, me nivele të ulëta të lindjeve dhe rritja e emigracionit që çojnë në plakje dhe ...

Vendet e zhvilluara kërkojnë 17 mln infermierë/ Ja sa i duhen Gjermanisë, SHBA-ve dhe Britanisë së Madhe…
Në një kohë kur shqiptarët në përgjithësi dhe stafet mjekësore në veçanti kërkojnë të largohen nga vendi, kjo edhe për shkak të kushteve më të mira dhe kërkesës në rritje në vendet perëndimore, një tjetër detaj i fundit ...
Telegraf | 10-Oct-2019 18:37
Në një kohë kur shqiptarët në përgjithësi dhe stafet mjekësore në veçanti kërkojnë të largohen nga vendi, kjo edhe për shkak të kushteve më të mira dhe kërkesës në rritje në vendet perëndimore, një tjetër detaj i fundit ...

“Shqipëria, e paarsimuar”, raporti i BB: Shqiptarëve i mungojnë 4 vite arsimim
Raporti më i fundit i Bankës Botërore për migrimin dhe largimin e trurit nxjerr në pah disa të dhëna që duhet të shërbejnë si këmbanë alarmi. Shqipëria është një prej vendeve me hendekun arsimor më të lartë në rajonin e ...
GazetaTema | 10-Oct-2019 13:08
Raporti më i fundit i Bankës Botërore për migrimin dhe largimin e trurit nxjerr në pah disa të dhëna që duhet të shërbejnë si këmbanë alarmi. Shqipëria është një prej vendeve me hendekun arsimor më të lartë në rajonin e ...

Gjermania, SHBA-të dhe Britania e Madhe kërkojnë infermierë, ja  sa iu duhen
Në një kohë kur shqiptarët në përgjithësi dhe stafet mjekësore në veçanti kërkojnë të largohen nga vendi, kjo edhe për shkak të kushteve më të mira dhe kërkesës në rritje në vendet perëndimore, një tjetër detaj i fundit ...
InFokusi | 10-Oct-2019 19:21
Në një kohë kur shqiptarët në përgjithësi dhe stafet mjekësore në veçanti kërkojnë të largohen nga vendi, kjo edhe për shkak të kushteve më të mira dhe kërkesës në rritje në vendet perëndimore, një tjetër detaj i fundit ...

Banka Botërore: 40% e emigrantëve shqiptarë me arsim të lartë
mapo.al Rreth 40 % e shtetasve shqiptarë që largohen nga vendi për të emigruar në kërkim të kushteve më të mira të jetesës, rezulton të kenë kryer studimet universitare. Kjo e dhënë shqetësuese që tregon për avancimin e ...
Mapo | 09-Oct-2019 17:58
mapo.al Rreth 40 % e shtetasve shqiptarë që largohen nga vendi për të emigruar në kërkim të kushteve më të mira të jetesës, rezulton të kenë kryer studimet universitare. Kjo e dhënë shqetësuese që tregon për avancimin e ...

Fenomeni i kolapsit të popullsisë – Në 20 vendet me më shumë lëvizje, pjesë edhe Shqipëria
Ndërsa popullsia në botë pritet të vazhdojë të rritet për dekadat e ardhshme, shumë vende përballen me probleme serioze demografike, me nivele të ulëta të lindjeve dhe rritja e emigracionit që çojnë në plakje dhe ...
ScanTv | 10-Oct-2019 14:49
Ndërsa popullsia në botë pritet të vazhdojë të rritet për dekadat e ardhshme, shumë vende përballen me probleme serioze demografike, me nivele të ulëta të lindjeve dhe rritja e emigracionit që çojnë në plakje dhe ...

Vendet e zhvilluara kërkojnë 17 mln infermierë, ekipet shqiptare do të rrudhen më tej
Në rang global janë mangët rreth 17.4 milionë infermierë dhe punonjës të stafeve të shëndetësisë dhe shumica e vendeve bosh janë në Europë dhe SHBA, referon Organizata Botërore e Shëndetësisë. Vlerësimet e fundit (GIZ ...
Monitor | 10-Oct-2019 11:07
Në rang global janë mangët rreth 17.4 milionë infermierë dhe punonjës të stafeve të shëndetësisë dhe shumica e vendeve bosh janë në Europë dhe SHBA, referon Organizata Botërore e Shëndetësisë. Vlerësimet e fundit (GIZ ...

“Shqipëria, e paarsimuar” – Raporti i BB: Shqiptarëve i mungojnë 4 vite arsimim. Ata që i kanë, janë larguar
Raporti më i fundit i Bankës Botërore për migrimin dhe largimin e trurit nxjerr në pah disa të dhëna që duhet të shërbejnë si këmbanë alarmi. Shqipëria është një prej vendeve me hendekun arsimor më të lartë në rajonin e ...
ScanTv | 10-Oct-2019 11:14
Raporti më i fundit i Bankës Botërore për migrimin dhe largimin e trurit nxjerr në pah disa të dhëna që duhet të shërbejnë si këmbanë alarmi. Shqipëria është një prej vendeve me hendekun arsimor më të lartë në rajonin e ...

Shqipërisë i ikën “truri”, raporti “tronditës” i BB: 40% e shqiptarëve në emigrim me arsim të lartë
Emigrimi i punëtorëve me arsim të lartë drejt vendeve europiane shihet me shqetësim në raportin e fundit të Bankës Botërorë. Në raportin e vjeshtës së vitit 2019 “migrimi dhe largimi i trurit nga vendet e rajonit” ...
Standard | 09-Oct-2019 20:39
Emigrimi i punëtorëve me arsim të lartë drejt vendeve europiane shihet me shqetësim në raportin e fundit të Bankës Botërorë. Në raportin e vjeshtës së vitit 2019 “migrimi dhe largimi i trurit nga vendet e rajonit” ...

BB: Emigrimi i “trurit”, 40 % e emigrantëve shqiptarë me arsim të lartë
Raporti më i fundit i Bankës Botërore e sheh me shqetësimin emigrimin e punonjësve më arsim të lartë drejt vendeve europiane. Në raportin e vjeshtës së vitit 2019 të BB mbi “migrimin dhe largimin trurit nga vendet e ...
Gazeta Dita | 09-Oct-2019 18:08
Raporti më i fundit i Bankës Botërore e sheh me shqetësimin emigrimin e punonjësve më arsim të lartë drejt vendeve europiane. Në raportin e vjeshtës së vitit 2019 të BB mbi “migrimin dhe largimin trurit nga vendet e ...

Nuk ndalet ikja e “trurit”, Banka Botërore: 40% e emigrantëve shqiptarë me arsim të lartë
Rreth 40 % e shtetasve shqiptarë që largohen nga vendi për të emigruar në kërkim të kushteve më të mira të jetesës, rezulton të kenë kryer studimet universitare. Kjo e dhënë shqetësuese që tregon për avancimin e ikjes ...
Lapsi | 09-Oct-2019 17:29
Rreth 40 % e shtetasve shqiptarë që largohen nga vendi për të emigruar në kërkim të kushteve më të mira të jetesës, rezulton të kenë kryer studimet universitare. Kjo e dhënë shqetësuese që tregon për avancimin e ikjes ...

Shqipërisë i ikën ‘truri’, raporti i BB: 40% e shqiptarëve në emigrim me arsim të lartë
Emigrimi i punëtorëve me arsim të lartë drejt vendeve europiane shihet me shqetësim në raportin e fundit të Bankës Botërorë. Në raportin e vjeshtës së vitit 2019 “migrimi dhe largimi i trurit nga vendet e rajonit” ...
BalkanWeb | 09-Oct-2019 16:32
Emigrimi i punëtorëve me arsim të lartë drejt vendeve europiane shihet me shqetësim në raportin e fundit të Bankës Botërorë. Në raportin e vjeshtës së vitit 2019 “migrimi dhe largimi i trurit nga vendet e rajonit” ...

Raporti i BB: 40% e shqiptarëve në emigrim, me arsim të lartë
Emigrimi i punëtorëve me arsim të lartë drejt vendeve europiane shihet me shqetësim në raportin e fundit të Bankës Botërorë. Në raportin e vjeshtës së vitit 2019 “migrimi dhe largimi i trurit nga vendet e rajonit” ...
Dritare | 09-Oct-2019 17:13
Emigrimi i punëtorëve me arsim të lartë drejt vendeve europiane shihet me shqetësim në raportin e fundit të Bankës Botërorë. Në raportin e vjeshtës së vitit 2019 “migrimi dhe largimi i trurit nga vendet e rajonit” ...

Shqipërisë po i ikën “truri”! Dalin shifrat e Bankës Botërore
Emigrimi i punëtorëve me arsim të lartë drejt vendeve europiane shihet me shqetësim në raportin e fundit të Bankës Botërorë. Në raportin e vjeshtës së vitit 2019 “migrimi dhe largimi i trurit nga vendet e rajonit” ...
Gazeta Express | 09-Oct-2019 17:07
Emigrimi i punëtorëve me arsim të lartë drejt vendeve europiane shihet me shqetësim në raportin e fundit të Bankës Botërorë. Në raportin e vjeshtës së vitit 2019 “migrimi dhe largimi i trurit nga vendet e rajonit” ...

Banka Botërore: Ngadalësohet rritja ekonomike në mbarë Europën dhe Azinë Qendrore
Rritja ekonomike në mbarë Evropën dhe Azinë Qendrore po ngadalësohet, me rritje rajonale të vlerësuar në 1.8% për vitin 2019, sipas edicionit më të fundit të Përditësimit Ekonomik të Bankës Botërore për Evropën dhe ...
Koha.mk | 09-Oct-2019 15:01
Rritja ekonomike në mbarë Evropën dhe Azinë Qendrore po ngadalësohet, me rritje rajonale të vlerësuar në 1.8% për vitin 2019, sipas edicionit më të fundit të Përditësimit Ekonomik të Bankës Botërore për Evropën dhe ...

Banka Botërore: Ngadalësohet rritja ekonomike në mbarë Europën dhe Azinë Qendrore
Rritja ekonomike në mbarë Evropën dhe Azinë Qendrore po ngadalësohet, me rritje rajonale të vlerësuar në 1.8% për vitin 2019, sipas edicionit më të fundit të Përditësimit Ekonomik të Bankës Botërore për Evropën dhe ...
Medial | 09-Oct-2019 14:47
Rritja ekonomike në mbarë Evropën dhe Azinë Qendrore po ngadalësohet, me rritje rajonale të vlerësuar në 1.8% për vitin 2019, sipas edicionit më të fundit të Përditësimit Ekonomik të Bankës Botërore për Evropën dhe ...

Banka Botërore: Ngadalësohet rritja ekonomike në mbarë Europën dhe Azinë Qendrore
Rritja ekonomike në mbarë Evropën dhe Azinë Qendrore po ngadalësohet, me rritje rajonale të vlerësuar në 1.8% për vitin 2019, sipas edicionit më të fundit të Përditësimit Ekonomik të Bankës Botërore për Evropën dhe ...
Klan Kosova | 09-Oct-2019 14:44
Rritja ekonomike në mbarë Evropën dhe Azinë Qendrore po ngadalësohet, me rritje rajonale të vlerësuar në 1.8% për vitin 2019, sipas edicionit më të fundit të Përditësimit Ekonomik të Bankës Botërore për Evropën dhe ...

Ngadalësohet rritja ekonomike në mbarë Evropën dhe Azinë Qendrore midis tregtisë, që po dobësohet dhe aktivitetit industrial që po pakësohet
Rritja ekonomike në mbarë Evropën dhe Azinë Qendrore po ngadalësohet, me rritje rajonale të vlerësuar në 1.8% për vitin 2019, sipas edicionit më të fundit të Përditësimit Ekonomik të Bankës Botërore për Evropën dhe ...
Indeks Online | 09-Oct-2019 14:38
Rritja ekonomike në mbarë Evropën dhe Azinë Qendrore po ngadalësohet, me rritje rajonale të vlerësuar në 1.8% për vitin 2019, sipas edicionit më të fundit të Përditësimit Ekonomik të Bankës Botërore për Evropën dhe ...

Copyright © 2010 - time.al , All Rights Reserved