ikub.al   |   Njoftime  |   Biznese.al   |   Ligje
Rifreskimi i fundit: 21/01/2020 09:41

Alarmi/ Popullsia shqiptare në rënie, bie ndjeshëm numri i lindjeve

Alarmi/ Popullsia shqiptare në rënie, bie ndjeshëm numri i lindjeve
mapo.al Lindjet dhe shtesa natyrore e popullsisë vijojnë të shënojnë rënie në Shqipëri ndërkohë që studiuesit vlerësojnë se vendi është në një emergjencë demografike që kërkon hartimin e politikave për të frenuar ...
Mapo | 14-Aug-2019 16:47
mapo.al Lindjet dhe shtesa natyrore e popullsisë vijojnë të shënojnë rënie në Shqipëri ndërkohë që studiuesit vlerësojnë se vendi është në një emergjencë demografike që kërkon hartimin e politikave për të frenuar ...

Zëri i Amerikës: Vazhdon lindshmëria e ulët në Shqipëri
Lindjet dhe shtesa natyrore e popullsisë vijojnë të shënojnë rënie në Shqipëri ndërkohë që studiuesit vlerësojnë se vendi është në një emergjencë demografike që kërkon hartimin e politikave për të frenuar migrimin, ...
BalkanWeb | 14-Aug-2019 15:59
Lindjet dhe shtesa natyrore e popullsisë vijojnë të shënojnë rënie në Shqipëri ndërkohë që studiuesit vlerësojnë se vendi është në një emergjencë demografike që kërkon hartimin e politikave për të frenuar migrimin, ...

Zëri i Amerikës: Vazhdon lindshmëria e ulët në Shqipëri
Lindjet dhe shtesa natyrore e popullsisë vijojnë të shënojnë rënie në Shqipëri ndërkohë që studiuesit vlerësojnë se vendi është në një emergjencë demografike që kërkon hartimin e politikave për të frenuar migrimin, ...
Telegraf | 14-Aug-2019 16:28
Lindjet dhe shtesa natyrore e popullsisë vijojnë të shënojnë rënie në Shqipëri ndërkohë që studiuesit vlerësojnë se vendi është në një emergjencë demografike që kërkon hartimin e politikave për të frenuar migrimin, ...

“Tkurret” Shqipëria, bie frikshëm numri i lindjeve
Lindjet dhe shtesa natyrore e popullsisë vijojnë të shënojnë rënie në Shqipëri ndërkohë që studiuesit vlerësojnë se vendi është në një emergjencë demografike që kërkon hartimin e politikave për të frenuar migrimin, ...
Lapsi | 14-Aug-2019 16:20
Lindjet dhe shtesa natyrore e popullsisë vijojnë të shënojnë rënie në Shqipëri ndërkohë që studiuesit vlerësojnë se vendi është në një emergjencë demografike që kërkon hartimin e politikave për të frenuar migrimin, ...

VOA: Vazhdon rënia e lindjeve dhe shtimit të popullsisë, në Shqipëri
Lindjet dhe shtesa natyrore e popullsisë vijojnë të shënojnë rënie në Shqipëri ndërkohë që studiuesit vlerësojnë se vendi është në një emergjencë demografike që kërkon hartimin e politikave për të frenuar migrimin, ...
Dritare | 14-Aug-2019 16:59
Lindjet dhe shtesa natyrore e popullsisë vijojnë të shënojnë rënie në Shqipëri ndërkohë që studiuesit vlerësojnë se vendi është në një emergjencë demografike që kërkon hartimin e politikave për të frenuar migrimin, ...

Të tretët në Europë për normën e vrasjeve, të parët për vrasjet ndaj grave
Shqipëria renditet ndër vendet me normën më të lartë të vrasjve krahasuar me vendet e Bashkimit Europian. Sipas të dhënave që ka publikuar Eurostat, norma mesatare e vrasjeve për 100 mijë banorë është 0.6 në 2016-n, ...
Monitor | 14-Aug-2019 13:43
Shqipëria renditet ndër vendet me normën më të lartë të vrasjve krahasuar me vendet e Bashkimit Europian. Sipas të dhënave që ka publikuar Eurostat, norma mesatare e vrasjeve për 100 mijë banorë është 0.6 në 2016-n, ...

Shkaqet që po çojnë në rënien e popullsinë shqiptare
INSTAT ka publikuar të dhënat demografike për tremujorin e dytë të këtij viti. Ecuria e treguesve demografikë vijon të jetë e trishtë. Edhe për këtë tremujor lindjet, si dhe shtesa natyrore e popullsisë, kanë shënuar ...
Gazeta Express | 14-Aug-2019 15:51
INSTAT ka publikuar të dhënat demografike për tremujorin e dytë të këtij viti. Ecuria e treguesve demografikë vijon të jetë e trishtë. Edhe për këtë tremujor lindjet, si dhe shtesa natyrore e popullsisë, kanë shënuar ...

Instat: Vijon rënia e lindjeve në Shqipëri
Lindjet dhe rritja natyrore e popullsisë vazhdojnë të jenë në rënie në Shqipëri. Sipas studimeve, vendi është në një emergjencë demografike dhe kjo çështje kërkon hartimin e politikave për të ulur emigrimin, reduktuar ...
Gazeta Dita | 14-Aug-2019 15:32
Lindjet dhe rritja natyrore e popullsisë vazhdojnë të jenë në rënie në Shqipëri. Sipas studimeve, vendi është në një emergjencë demografike dhe kjo çështje kërkon hartimin e politikave për të ulur emigrimin, reduktuar ...

Shifra të rënda, shqiptarët të parët në Evropë për vrasjet e bashkëshorteve
Shqipëria renditet ndër vendet me normën më të lartë të vrasjve krahasuar me vendet e Bashkimit Europian. Sipas të dhënave që ka publikuar Eurostat, norma mesatare e vrasjeve për 100 mijë banorë është 0.6 në 2016-n, ...
Gazeta Express | 14-Aug-2019 14:59
Shqipëria renditet ndër vendet me normën më të lartë të vrasjve krahasuar me vendet e Bashkimit Europian. Sipas të dhënave që ka publikuar Eurostat, norma mesatare e vrasjeve për 100 mijë banorë është 0.6 në 2016-n, ...

Pas marokenëve, rritet ndjeshëm numri i shqiptarëve ilegalë në Itali
Numri i emigrantëve ileaglë shqiptarë shënoi rritje gjatë vitit 2018 në shtetin fqinj, duke u renditur si vendi i dytë me shifrat më të larta pas Marokut. Krahasuar me një vit më parë numri i emigrantëve ilegalës është ...
Telegraf | 13-Aug-2019 10:52
Numri i emigrantëve ileaglë shqiptarë shënoi rritje gjatë vitit 2018 në shtetin fqinj, duke u renditur si vendi i dytë me shifrat më të larta pas Marokut. Krahasuar me një vit më parë numri i emigrantëve ilegalës është ...

Popullsia e Shqipërisë “në rënie të lirë”, bien lindjet dhe shtesa natyrore
Instat ka publikuar të dhenat demografike per tremujorin e dytë të këtij viti. Ecuria e treguesve demografikë vijon të jetë e trishtë. Edhe për ketë tremujor lindjet, si dhe shtesa natyrore e popullsisë kanë shenuar ...
Monitor | 14-Aug-2019 11:22
Instat ka publikuar të dhenat demografike per tremujorin e dytë të këtij viti. Ecuria e treguesve demografikë vijon të jetë e trishtë. Edhe për ketë tremujor lindjet, si dhe shtesa natyrore e popullsisë kanë shenuar ...

Vazhdon rënia e lindjeve dhe shtimit të popullsisë në Shqipëri
Sipas të dhënave të sapopublikuara nga Instituti i Statistikave numri i lindjeve për tremujorin e dytë të vitit 2019 ishte në Shqipëri 6362, duke shënuar një rënie prej 5,7 %, krahasuar me tremujorin e dytë të vitit ...
Lajminet | 14-Aug-2019 14:57
Sipas të dhënave të sapopublikuara nga Instituti i Statistikave numri i lindjeve për tremujorin e dytë të vitit 2019 ishte në Shqipëri 6362, duke shënuar një rënie prej 5,7 %, krahasuar me tremujorin e dytë të vitit ...

Shqipëri: Vazhdon rënia e lindjeve dhe shtimit të popullsisë
Lindjet dhe shtesa natyrore e popullsisë vijojnë të shënojnë rënie në Shqipëri ndërkohë që studiuesit vlerësojnë se vendi është në një emergjencë demografike që kërkon hartimin e politikave për të frenuar migrimin, ...
Zeri Amerikes | 14-Aug-2019 14:37
Lindjet dhe shtesa natyrore e popullsisë vijojnë të shënojnë rënie në Shqipëri ndërkohë që studiuesit vlerësojnë se vendi është në një emergjencë demografike që kërkon hartimin e politikave për të frenuar migrimin, ...

Mpaket popullsia – INSTAT: Shtesa natyrore për 3-mujorin e dytë, 5.5% më pak se vjet
Shtesa natyrore e popullsisë, për tremujorin e dytë 2019 ra me 5,5 %, në krahasim me tremujorin e dytë 2018, ndonëse numri i lindjeve tejkaloi me 1.585 numrin e vdekjeve. Instituti i Statistikave ka publikuar Treguesit ...
ScanTv | 14-Aug-2019 12:16
Shtesa natyrore e popullsisë, për tremujorin e dytë 2019 ra me 5,5 %, në krahasim me tremujorin e dytë 2018, ndonëse numri i lindjeve tejkaloi me 1.585 numrin e vdekjeve. Instituti i Statistikave ka publikuar Treguesit ...

Punëkërkuesit shqiptarë ndër më të pashkolluarit në Evropë
Në tre shtete në Evropë, punëdhënësit vuajnë më shumë për të gjetur fuqi punëtore me arsim të mesëm apo të lartë. Në vend të parë është Portugalia, ku 50 për qind e forcës së aftë për punë, nga mosha 15 deri në 64 vjeç, ...
Telegrafi | 13-Aug-2019 10:45
Në tre shtete në Evropë, punëdhënësit vuajnë më shumë për të gjetur fuqi punëtore me arsim të mesëm apo të lartë. Në vend të parë është Portugalia, ku 50 për qind e forcës së aftë për punë, nga mosha 15 deri në 64 vjeç, ...

Punëkërkuesit shqiptarë ndër më të pashkolluarit në Evropë
Në tre shtete në Evropë, punëdhënësit vuajnë më shumë për të gjetur fuqi punëtore me arsim të mesëm apo të lartë. Në vend të parë është Portugalia, ku 50 për qind e forcës së aftë për punë, nga mosha 15 deri në 64 vjeç, ...
Gazeta Ekonomia | 14-Aug-2019 08:32
Në tre shtete në Evropë, punëdhënësit vuajnë më shumë për të gjetur fuqi punëtore me arsim të mesëm apo të lartë. Në vend të parë është Portugalia, ku 50 për qind e forcës së aftë për punë, nga mosha 15 deri në 64 vjeç, ...

Eurostat: Shqipëria, e treta pas Portugalisë dhe Maltës për fuqi punëtore të paarsimuar
Sipas të dhënave të Eurostat, një prej tre shteteve me fuqi punëtorë më pak të kualifikuar në Evropë është Shqipëria. Statistikat pasqyrojnë edhe një fakt tjetër interesant, femrat shqiptare kanë tendencën të jenë më të ...
Gazeta Dita | 13-Aug-2019 16:32
Sipas të dhënave të Eurostat, një prej tre shteteve me fuqi punëtorë më pak të kualifikuar në Evropë është Shqipëria. Statistikat pasqyrojnë edhe një fakt tjetër interesant, femrat shqiptare kanë tendencën të jenë më të ...

Shifrat, 42% e forcës së punës në Shqipëri është me arsim 9-vjeçar
Në tre shtete në Europë, punëdhënësit vuajnë më shumë për të gjetur fuqi punëtore me arsim të mesëm apo të lartë. Në vend të parë është Portugalia, ku 50% e forcës së aftë për punë, nga mosha 15 deri në 64 vjeç, është ...
Lexo | 13-Aug-2019 14:01
Në tre shtete në Europë, punëdhënësit vuajnë më shumë për të gjetur fuqi punëtore me arsim të mesëm apo të lartë. Në vend të parë është Portugalia, ku 50% e forcës së aftë për punë, nga mosha 15 deri në 64 vjeç, është ...

Punëkërkuesit shqiptarë ndër më të pashkolluarit në Evropë
Në tre shtete në Evropë, punëdhënësit vuajnë më shumë për të gjetur fuqi punëtore me arsim të mesëm apo të lartë. Në vend të parë është Portugalia, ku 50 për qind e forcës së aftë për punë, nga mosha 15 deri në 64 vjeç, ...
Zeri | 13-Aug-2019 11:02
Në tre shtete në Evropë, punëdhënësit vuajnë më shumë për të gjetur fuqi punëtore me arsim të mesëm apo të lartë. Në vend të parë është Portugalia, ku 50 për qind e forcës së aftë për punë, nga mosha 15 deri në 64 vjeç, ...

Shqiptarët ndër më ‘injorantët’ e Europës, 42% e forcës së punës është me arsim 9-vjeçar
Në tre shtete në Europë, punëdhënësit vuajnë më shumë për të gjetur fuqi punëtore me arsim të mesëm apo të lartë. Në vend të parë është Portugalia, ku 50% e forcës së aftë për punë, nga mosha 15 deri në 64 vjeç, është ...
Lapsi | 13-Aug-2019 09:46
Në tre shtete në Europë, punëdhënësit vuajnë më shumë për të gjetur fuqi punëtore me arsim të mesëm apo të lartë. Në vend të parë është Portugalia, ku 50% e forcës së aftë për punë, nga mosha 15 deri në 64 vjeç, është ...

12
Copyright © 2010 - time.al , All Rights Reserved