ikub.al   |   Njoftime  |   Biznese.al   |   Ligje
Rifreskimi i fundit: 27/05/2020 11:02

Islami, islamofobia dhe Perëndimi

Islami, islamofobia dhe Perëndimi
Islami dhe Perëndimi, nga popujt përkatës, perceptohen kryesisht si dy kategori të veçuara, jo rrallë të rivalizuara, dy bota të ndara dhe të mbyllura, që nuk kanë pika të përbashkëta. Islami si jomodern, irracional dhe ...
Shenja | 15-May-2019 11:02
Islami dhe Perëndimi, nga popujt përkatës, perceptohen kryesisht si dy kategori të veçuara, jo rrallë të rivalizuara, dy bota të ndara dhe të mbyllura, që nuk kanë pika të përbashkëta. Islami si jomodern, irracional dhe ...

Linda Hyökki: Islamofobia është një formë racizmi
“Argumentimi se islamofobia po rritet përgjithësisht për shkak të praktikës së hixhabit, jo vetëm që do t’i inkriminonte femrat myslimane, që duan ta vënë mbulesën, por i vë në pozitë të padrejtë, në të cilën do të ...
Shenja | 15-May-2019 10:41
“Argumentimi se islamofobia po rritet përgjithësisht për shkak të praktikës së hixhabit, jo vetëm që do t’i inkriminonte femrat myslimane, që duan ta vënë mbulesën, por i vë në pozitë të padrejtë, në të cilën do të ...

Islamofobia dhe orientalizmi
Në një studim të sapobotuar, islamofobia te shqiptarët është krahasuar me islamofobinë në vende të tjera që kanë shumicë myslimane, si Turqia, Egjipti, Pakistani dhe Malajzia. Është fjala për antologjinë Islamophobia in ...
Gazeta Observer | 14-May-2019 16:43
Në një studim të sapobotuar, islamofobia te shqiptarët është krahasuar me islamofobinë në vende të tjera që kanë shumicë myslimane, si Turqia, Egjipti, Pakistani dhe Malajzia. Është fjala për antologjinë Islamophobia in ...

Islamofobia dhe orientalizmi
Në një studim të sapobotuar, islamofobia te shqiptarët është krahasuar me islamofobinë në vende të tjera që kanë shumicë myslimane, si Turqia, Egjipti, Pakistani dhe Malajzia. Është fjala për antologjinë Islamophobia in ...
Shenja | 14-May-2019 09:46
Në një studim të sapobotuar, islamofobia te shqiptarët është krahasuar me islamofobinë në vende të tjera që kanë shumicë myslimane, si Turqia, Egjipti, Pakistani dhe Malajzia. Është fjala për antologjinë Islamophobia in ...

Copyright © 2010 - time.al , All Rights Reserved