ikub.al   |   Njoftime  |   Biznese.al   |   Ligje
Rifreskimi i fundit: 16/01/2019 05:18

FMN: Rritja ekonomike do të jetë më e ulët këtë vit, kujdes me PPP-të!

FMN: Rritja ekonomike do të jetë më e ulët këtë vit, kujdes me PPP-të!
Intervistë me z. Jan Kees Martijn, shefi i Misionit të FMN-së për Shqipërinë MONITOR Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) pret që ekonomia shqiptare të rritet me 3.7% në vitin 2019, duke ngadalësuar ritmet në raport me ...
Mapo | 12-Jan-2019 12:36
Intervistë me z. Jan Kees Martijn, shefi i Misionit të FMN-së për Shqipërinë MONITOR Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) pret që ekonomia shqiptare të rritet me 3.7% në vitin 2019, duke ngadalësuar ritmet në raport me ...

FMN: Rritja ekonomike për 2019 më e ulët, PPP-të mbartin risqe për Shqipërinë!
Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) pret që ekonomia shqiptare të rritet me 3.7% në vitin 2019, duke ngadalësuar ritmet në raport me vitin e mëparshëm, për shkak të prodhimit më të ulët të energjisë. Z. Jan Kees Martijn, ...
Java News | 12-Jan-2019 12:07
Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) pret që ekonomia shqiptare të rritet me 3.7% në vitin 2019, duke ngadalësuar ritmet në raport me vitin e mëparshëm, për shkak të prodhimit më të ulët të energjisë. Z. Jan Kees Martijn, ...

FMN: Rritja do të jetë më e ulët këtë vit, kujdes me PPP-të!
Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) pret që ekonomia shqiptare të rritet me 3.7% në vitin 2019, duke ngadalësuar ritmet në raport me vitin e mëparshëm, për shkak të prodhimit më të ulët të energjisë. Z. Jan Kees Martijn, ...
Koha Jone | 12-Jan-2019 12:02
Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) pret që ekonomia shqiptare të rritet me 3.7% në vitin 2019, duke ngadalësuar ritmet në raport me vitin e mëparshëm, për shkak të prodhimit më të ulët të energjisë. Z. Jan Kees Martijn, ...

FMN: Rritja do të jetë më e ulët këtë vit, kujdes me PPP-të!
Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) pret që ekonomia shqiptare të rritet me 3.7% në vitin 2019, duke ngadalësuar ritmet në raport me vitin e mëparshëm, për shkak të prodhimit më të ulët të energjisë. Z. Jan Kees Martijn, ...
BalkanWeb | 12-Jan-2019 11:39
Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) pret që ekonomia shqiptare të rritet me 3.7% në vitin 2019, duke ngadalësuar ritmet në raport me vitin e mëparshëm, për shkak të prodhimit më të ulët të energjisë. Z. Jan Kees Martijn, ...

FMN: Rritja ekonomike do jetë më e ulët këtë vit, kujdes me PPP-të!
Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) pret që ekonomia shqiptare të rritet me 3.7% në vitin 2019, duke ngadalësuar ritmet në raport me vitin e mëparshëm, për shkak të prodhimit më të ulët të energjisë. Jan Kees Martijn, ...
Gazeta Dita | 12-Jan-2019 11:54
Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) pret që ekonomia shqiptare të rritet me 3.7% në vitin 2019, duke ngadalësuar ritmet në raport me vitin e mëparshëm, për shkak të prodhimit më të ulët të energjisë. Jan Kees Martijn, ...

Investimet totale në ekonomi rrëshqasin në trajektore rënëse
Rënia e intensitetit të punimeve në projektet e mëdha të investimeve, gazsjellësin TAP dhe HEC-et mbi lumin Devoll ka çuar në trajektore rënëse totalin e investimeve në ekonomi, duke nisur që nga tremujori i dytë i ...
Standard | 12-Jan-2019 10:47
Rënia e intensitetit të punimeve në projektet e mëdha të investimeve, gazsjellësin TAP dhe HEC-et mbi lumin Devoll ka çuar në trajektore rënëse totalin e investimeve në ekonomi, duke nisur që nga tremujori i dytë i ...

ANALIZA: Gjermania ka filluar të bëhet gati për më të keqen
Nga Christian Reiermann* Retë po grumbullohen në horizontin e ekonomisë globale dhe rreziku i një recesioni po rritet. Shumë ekspertë besojnë se sistemi bankar ndërkombëtar është i papërgatitur dhe Gjermania ka filluar ...
GazetaTema | 11-Jan-2019 17:01
Nga Christian Reiermann* Retë po grumbullohen në horizontin e ekonomisë globale dhe rreziku i një recesioni po rritet. Shumë ekspertë besojnë se sistemi bankar ndërkombëtar është i papërgatitur dhe Gjermania ka filluar ...

Viti i provës, si pritet ecuria e ekonomisë shqiptare në 2019-n
Ekonomia shqiptare do të testojë aftësitë e saj për t’u rritur në 2019-n, përballë mbarimit të investimeve të mëdha, konsumit në rënie nga emigracioni i vazhdueshëm dhe frenimit të turistëve, paqëndrueshmërisë politike, ...
Koha Jone | 12-Jan-2019 08:37
Ekonomia shqiptare do të testojë aftësitë e saj për t’u rritur në 2019-n, përballë mbarimit të investimeve të mëdha, konsumit në rënie nga emigracioni i vazhdueshëm dhe frenimit të turistëve, paqëndrueshmërisë politike, ...

Shifrat/ Ekonomia në vend, investimet totale pësojnë tkurrje
Rënia e intensitetit të punimeve në projektet e mëdha të investimeve, gazsjellësin TAP dhe HEC-et mbi lumin Devoll ka çuar në trajektore rënëse totalin e investimeve në ekonomi, duke nisur që nga tremujori i dytë i ...
BalkanWeb | 10-Jan-2019 07:31
Rënia e intensitetit të punimeve në projektet e mëdha të investimeve, gazsjellësin TAP dhe HEC-et mbi lumin Devoll ka çuar në trajektore rënëse totalin e investimeve në ekonomi, duke nisur që nga tremujori i dytë i ...

Investimet totale në ekonomi rrëshqasin në trajektore rënëse
Investimet totale në ekonomi rrëshqasin në trajektore rënëse Rënia e intensitetit të punimeve në projektet e mëdha të investimeve, gazsjellësin TAP dhe HEC-et mbi lumin Devoll ka çuar në trajektore rënëse totalin e ...
Telegraf | 11-Jan-2019 12:46
Investimet totale në ekonomi rrëshqasin në trajektore rënëse Rënia e intensitetit të punimeve në projektet e mëdha të investimeve, gazsjellësin TAP dhe HEC-et mbi lumin Devoll ka çuar në trajektore rënëse totalin e ...

Pushteti i ideve dhe pushteti i shtetit
Koço Broka Muaji nëntor, në vendin tonë është jo vetëm muaji i festave kombëtare, por dhe debatit, diskutimeve për buxhetin e shtetit, muaji i demokracisë ekonomike. Është e njohur se politika fiskale në përgjithësi ka ...
Gazeta Dita | 12-Jan-2019 06:09
Koço Broka Muaji nëntor, në vendin tonë është jo vetëm muaji i festave kombëtare, por dhe debatit, diskutimeve për buxhetin e shtetit, muaji i demokracisë ekonomike. Është e njohur se politika fiskale në përgjithësi ka ...

Viti i provës, si pritet ecuria e ekonomisë shqiptare në 2019-n, pse mbizotëron pesimizmi!
Ekonomia shqiptare do të testojë aftësitë e saj për t’u rritur në 2019-n, përballë mbarimit të investimeve të mëdha, konsumit në rënie nga emigracioni i vazhdueshëm dhe frenimit të turistëve, paqëndrueshmërisë politike, ...
Medial | 12-Jan-2019 00:13
Ekonomia shqiptare do të testojë aftësitë e saj për t’u rritur në 2019-n, përballë mbarimit të investimeve të mëdha, konsumit në rënie nga emigracioni i vazhdueshëm dhe frenimit të turistëve, paqëndrueshmërisë politike, ...

Gjermania ka filluar të bëhet gati për më të keqen
Nga Christian Reiermann*/ Retë po grumbullohen në horizontin e ekonomisë globale dhe rreziku i një recesioni po rritet. Shumë ekspertë besojnë se sistemi bankar ndërkombëtar është i papërgatitur dhe Gjermania ka filluar ...
Java News | 11-Jan-2019 20:14
Nga Christian Reiermann*/ Retë po grumbullohen në horizontin e ekonomisë globale dhe rreziku i një recesioni po rritet. Shumë ekspertë besojnë se sistemi bankar ndërkombëtar është i papërgatitur dhe Gjermania ka filluar ...

Brexit Barometer: Ngërçi i vitit 2018 shfaqet dhe 2019 duket më keq
Pasiguria mbi Brexit preku çdo cep të ekonomisë së Britanisë së Madhe në tremujorin e katërt, pasi Barometri i Bloomberg Brexit u rrëzua në nivelin më të ulët që kur vendi votoi për t’u larguar nga Bashkimi Europian më ...
Monitor | 11-Jan-2019 10:16
Pasiguria mbi Brexit preku çdo cep të ekonomisë së Britanisë së Madhe në tremujorin e katërt, pasi Barometri i Bloomberg Brexit u rrëzua në nivelin më të ulët që kur vendi votoi për t’u larguar nga Bashkimi Europian më ...

Banka e Shqipërisë: Ja si ndryshuan interesat e kredive për qytetarët dhe bizneset
Normat e interesit të kredive për biznesin kanë shënuar ulje gjatë 3-mujorit të fundit të vitit 2018. Bëhet fjalë për interesat e kredive me maturim afatgjatë, ndërsa kreditë me maturim afatshkurtër shënuan rritje. Për ...
Java News | 11-Jan-2019 17:34
Normat e interesit të kredive për biznesin kanë shënuar ulje gjatë 3-mujorit të fundit të vitit 2018. Bëhet fjalë për interesat e kredive me maturim afatgjatë, ndërsa kreditë me maturim afatshkurtër shënuan rritje. Për ...

Rriten rreziqet për ekonominë globale në 2019-n
Sipas parashikimit të fundit ekonomik të Organizatës për Bashkëpunim dhe Zhvillim (OECD), rritja ekonomike botërore mbetet e fortë, por ka kaluar pikun e saj të fundit dhe rrezikon të përballet me risqe më të mëdha, ...
Monitor | 10-Jan-2019 11:33
Sipas parashikimit të fundit ekonomik të Organizatës për Bashkëpunim dhe Zhvillim (OECD), rritja ekonomike botërore mbetet e fortë, por ka kaluar pikun e saj të fundit dhe rrezikon të përballet me risqe më të mëdha, ...

Ekonomia në vend, si po pësojnë tkurrje investimet totale
Rënia e intensitetit të punimeve në projektet e mëdha të investimeve, gazsjellësin TAP dhe HEC-et mbi lumin Devoll ka çuar në trajektore rënëse totalin e investimeve në ekonomi, duke nisur që nga tremujori i dytë i ...
Lapsi | 10-Jan-2019 08:41
Rënia e intensitetit të punimeve në projektet e mëdha të investimeve, gazsjellësin TAP dhe HEC-et mbi lumin Devoll ka çuar në trajektore rënëse totalin e investimeve në ekonomi, duke nisur që nga tremujori i dytë i ...

Kreditë e këqija në Shqipëri, niveli më i ulët në 9 vitet e fundit
Raporti i kredive me probleme ndaj totalit të portofolit të kredive bankare ka rënë në nivelin 12.7% në fund të nëntorit 2018. Sipas statistikave të Bankës së Shqipërisë, ky është niveli më i ulët i regjistruar në këtë ...
Java News | 11-Jan-2019 08:00
Raporti i kredive me probleme ndaj totalit të portofolit të kredive bankare ka rënë në nivelin 12.7% në fund të nëntorit 2018. Sipas statistikave të Bankës së Shqipërisë, ky është niveli më i ulët i regjistruar në këtë ...

Tkurrja monetare në botë – JPMorgan: Shumica e vendeve në zhvillim do rrisin interesat këtë vit
Banka amerikane e investimeve JPMorgan, parashikon se ky vit do të sjellë rritjen e normave të interesit nga vendet në zhvillim në nivelin më të lartë që përpara se të ndodhte kriza financiare. Sipas bankës amerikane, ...
ScanTv | 10-Jan-2019 13:53
Banka amerikane e investimeve JPMorgan, parashikon se ky vit do të sjellë rritjen e normave të interesit nga vendet në zhvillim në nivelin më të lartë që përpara se të ndodhte kriza financiare. Sipas bankës amerikane, ...

Shifrat/ Ekonomia në vend, investimet totale pësojnë tkurrje
Rënia e intensitetit të punimeve në projektet e mëdha të investimeve, gazsjellësin TAP dhe HEC-et mbi lumin Devoll ka çuar në trajektore rënëse totalin e investimeve në ekonomi, duke nisur që nga tremujori i dytë i ...
Koha Jone | 10-Jan-2019 08:34
Rënia e intensitetit të punimeve në projektet e mëdha të investimeve, gazsjellësin TAP dhe HEC-et mbi lumin Devoll ka çuar në trajektore rënëse totalin e investimeve në ekonomi, duke nisur që nga tremujori i dytë i ...

12
Copyright © 2010 - time.al , All Rights Reserved