ikub.al   |   Njoftime  |   Biznese.al   |   Ligje
Rifreskimi i fundit: 22/04/2019 13:58

1 2 3

Në Kosovë, mbi 25 mijë familje jetojnë vetëm me ndihmën sociale
Në Kosovë, mbi 25 mijë familje jetojnë vetëm me ndihmën sociale
Në Kosovë janë mbi 25 mijë familje që jetojnë nga ndihmat sociale dhe gjithë këto familje i kushtojnë shtetit rreth 33 milionë euro në vit. Numri më i madh i tyre është në Mitrovicë, pasuar nga Prishtina, dhe Vushtrria. ...
Te gjitha 9 | Java News | para 3 ore
Në Kosovë janë mbi 25 mijë familje që jetojnë nga ndihmat sociale dhe gjithë këto familje i kushtojnë shtetit rreth 33 milionë euro në vit. Numri më i madh i tyre është në Mitrovicë, pasuar nga Prishtina, dhe Vushtrria. ...
Investimet kineze në Ballkanin Perëndimor po pengojnë objektivat evropiane
Investimet kineze në Ballkanin Perëndimor po pengojnë objektivat evropiane
Disa investime kineze rrezikojnë të krijojnë në Ballkanin Perëndimor prishje të ekuilibrave makroekonomike dhe varësi ndaj borxhit, si edhe të ndikojnë në objektivat e Bashkimit Evropian në rajon. Kështu tha një ...
Te gjitha 4 | Gazeta Ekonomia | para 114 min
Disa investime kineze rrezikojnë të krijojnë në Ballkanin Perëndimor prishje të ekuilibrave makroekonomike dhe varësi ndaj borxhit, si edhe të ndikojnë në objektivat e Bashkimit Evropian në rajon. Kështu tha një ...
Akademik Artan Fuga: Çfarë kemi dhe çfarë nuk kemi
Akademik Artan Fuga: Çfarë kemi dhe çfarë nuk kemi
Kemi Kuvend, por nuk kemi deputetë, kanë ikur! Kemi Akademi Shkencash, por pa shkencë brenda, asnjë pikë! Kemi Ministri Drejtësie, por nuk kemi ende gjykata! Kemi drejtori hekurudhash, por nuk kemi trena. Kemi ministri ...
Te gjitha 2 | Telegraf | para 3 ore
Kemi Kuvend, por nuk kemi deputetë, kanë ikur! Kemi Akademi Shkencash, por pa shkencë brenda, asnjë pikë! Kemi Ministri Drejtësie, por nuk kemi ende gjykata! Kemi drejtori hekurudhash, por nuk kemi trena. Kemi ministri ...
Rreth 94% e depozitave bankare të shqiptarëve, janë të siguruara
Rreth 94% e depozitave bankare të shqiptarëve, janë të siguruara
94 përqind e depozitave bankare të individëve në Shqipëri, përbëhen nga depozita që janë poshtë kuotës prej 2,5 milionë lekësh, që është edhe niveli maksimal i kompensimit për kursimet, në rast se ndonjë bankë ...
Te gjitha 3 | Gazeta Dita | para 17 ore
94 përqind e depozitave bankare të individëve në Shqipëri, përbëhen nga depozita që janë poshtë kuotës prej 2,5 milionë lekësh, që është edhe niveli maksimal i kompensimit për kursimet, në rast se ndonjë bankë ...
Kosova me nivelin më të lartë të varfërisë në rajon
Kosova me nivelin më të lartë të varfërisë në rajon
Sipas të dhënave zyrtare, rreth 25 mijë familje në Kosovë janë pjese e Skemës së Ndihmës Sociale. Ekspertët konsiderojnë se Kosova ka një strategjie të gabuar të skemave sociale. Kosova vazhdon të jetë vendi më i varfër ...
Te gjitha 3 | Zeri | para 18 ore
Sipas të dhënave zyrtare, rreth 25 mijë familje në Kosovë janë pjese e Skemës së Ndihmës Sociale. Ekspertët konsiderojnë se Kosova ka një strategjie të gabuar të skemave sociale. Kosova vazhdon të jetë vendi më i varfër ...
Sigurimi bujqësor, mbron fermerët nga rreziqet
Sigurimi bujqësor, mbron fermerët nga rreziqet
Sigurimi bujqësor, që ka për qëllim mbrojtjen e fermerëve nga rreziqet e kushteve atmosferike, është mirëpritur nga bujqit e Kosovës. Tash për tash, janë vetëm gjashtë kultura bujqësore të cilat mund të sigurohen, për ...
Te gjitha 3 | Indeks Online | para 5 ore
Sigurimi bujqësor, që ka për qëllim mbrojtjen e fermerëve nga rreziqet e kushteve atmosferike, është mirëpritur nga bujqit e Kosovës. Tash për tash, janë vetëm gjashtë kultura bujqësore të cilat mund të sigurohen, për ...
Dilema e shefave, kujt t’ia delegojnë përgjegjësitë
Dilema e shefave, kujt t’ia delegojnë përgjegjësitë
Sipërmarrësit, pronarët, menaxherët e mëdhenj gjithmonë kanë nevojë për të deleguar detyra dhe përgjegjësi, pasi jo çdo gjë mund ta bëjnë vetë. Por kjo është ndoshta një nga detyrat më të vështira. Kjo nuk mund të ...
Te gjitha 2 | EkonomiaOnline | para 32 min
Sipërmarrësit, pronarët, menaxherët e mëdhenj gjithmonë kanë nevojë për të deleguar detyra dhe përgjegjësi, pasi jo çdo gjë mund ta bëjnë vetë. Por kjo është ndoshta një nga detyrat më të vështira. Kjo nuk mund të ...
“Përshkruajeni veten me tri fjalë”
“Përshkruajeni veten me tri fjalë”
Ju doni ta prezantoni veten si një kandidat ekspert dhe në harmoni për një punë, kështu t’i përshkruani veten një intervistuesi në vetëm tre fjalë mund të jetë një sfidë. “Kjo pyetje nga intervistuesit nuk ka si qëllim ...
Te gjitha 2 | EkonomiaOnline | para 51 min
Ju doni ta prezantoni veten si një kandidat ekspert dhe në harmoni për një punë, kështu t’i përshkruani veten një intervistuesi në vetëm tre fjalë mund të jetë një sfidë. “Kjo pyetje nga intervistuesit nuk ka si qëllim ...
Digjitalizimi: Ja si do të ndahen paratë publike në mediat e mëdha
Digjitalizimi: Ja si do të ndahen paratë publike në mediat e mëdha
Një vendim i fundit i qeverisë Rama detyron Autoritetin e Mediave Audiovizive, (AMA), që të kompensojë televizionet me historik kombëtar, si dhe ato që u ofrojnë shërbime televizioneve me pagesë të dixhitalizuara. ...
Te gjitha 4 | Lexo | para 22 ore
Një vendim i fundit i qeverisë Rama detyron Autoritetin e Mediave Audiovizive, (AMA), që të kompensojë televizionet me historik kombëtar, si dhe ato që u ofrojnë shërbime televizioneve me pagesë të dixhitalizuara. ...
E marta dita më e mirë për të aplikuar për punë
E marta dita më e mirë për të aplikuar për punë
Sipas një studimi të kryer, rezulton se mesdita e ditës së martë është koha më e mirë për të postuar një punë të re. Ja edhe arsyet: E marta është konsideruar si dita më produktive e javës për shumicën e njerëzve. Mesa ...
Te gjitha 2 | EkonomiaOnline | para 3 ore
Sipas një studimi të kryer, rezulton se mesdita e ditës së martë është koha më e mirë për të postuar një punë të re. Ja edhe arsyet: E marta është konsideruar si dita më produktive e javës për shumicën e njerëzve. Mesa ...
Tatimi në tokë nis nga ky vit, gjoba për ata që nuk paguajnë
Tatimi në tokë nis nga ky vit, gjoba për ata që nuk paguajnë
Fatura juaj e tatimit në pronë nga ky vit do të përfshijë edhe tatimin në parcela, i cili për të evituar rritje të larta të papritura të tatimit, tatimi në tokë do të implementohet gradualisht përgjatë katër viteve. ...
Te gjitha 8 | InFokusi | 21-Apr-2019 10:54
Fatura juaj e tatimit në pronë nga ky vit do të përfshijë edhe tatimin në parcela, i cili për të evituar rritje të larta të papritura të tatimit, tatimi në tokë do të implementohet gradualisht përgjatë katër viteve. ...
Pse nuk shpenzon askush në Shqipëri? Konfindustria: Nuk konkurojmë dot as vendet e rajonit
Pse nuk shpenzon askush në Shqipëri? Konfindustria: Nuk konkurojmë dot as vendet e rajonit
Banka Botërore parashikon një rënie të ndjeshme të ritmit të investimeve të huaja në Shqipëri përgjatë këtij viti. Në raportin e rregullt ekonomik për Ballkanin Perëndimor, fluksi i investimeve nga jashtë vlerësohet se ...
Te gjitha 2 | Gazeta Express | para 20 ore
Banka Botërore parashikon një rënie të ndjeshme të ritmit të investimeve të huaja në Shqipëri përgjatë këtij viti. Në raportin e rregullt ekonomik për Ballkanin Perëndimor, fluksi i investimeve nga jashtë vlerësohet se ...
Nuk u arrit marrëveshja me turqit, garë ndërkombëtare për aeroportin e Vlorës
Nuk u arrit marrëveshja me turqit, garë ndërkombëtare për aeroportin e Vlorës
Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë do të shpallë së shpejti një garë ndërkombëtare për të dhënë me koncesion ndërtimin dhe operimin e Aeroportit të Vlorës. Televizioni Klan ka mësuar se negociatat me kompanitë ...
Te gjitha 2 | GazetaTema | para 20 ore
Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë do të shpallë së shpejti një garë ndërkombëtare për të dhënë me koncesion ndërtimin dhe operimin e Aeroportit të Vlorës. Televizioni Klan ka mësuar se negociatat me kompanitë ...
Gabimet që bëjmë kur duam të ndryshojmë karrierë
Gabimet që bëjmë kur duam të ndryshojmë karrierë
Sipas një studimi të fundit njerëzit e ndryshojnë karrierën mesatarisht gjatë jetës së tyre pesë deri në shtatë herë. Megjithatë nuk ka një përcaktim të saktë për ndryshimin e karrierës. A është të punosh sërish në të ...
Te gjitha 2 | EkonomiaOnline | I sapobotuar
Sipas një studimi të fundit njerëzit e ndryshojnë karrierën mesatarisht gjatë jetës së tyre pesë deri në shtatë herë. Megjithatë nuk ka një përcaktim të saktë për ndryshimin e karrierës. A është të punosh sërish në të ...
Një ndërmarrës i mirë flet pak
Një ndërmarrës i mirë flet pak
Babai im ka një thënie të cilën e thotë me vite e cila rezonon ende me atë që ndodh sot. Njëra prej të preferuarave të mia është kjo: ‘’Ne kemi dy veshë dhe një gojë, kështu që ne duhet të kalojmë dy herë më shumë kohë ...
| EkonomiaOnline | para 55 min
Babai im ka një thënie të cilën e thotë me vite e cila rezonon ende me atë që ndodh sot. Njëra prej të preferuarave të mia është kjo: ‘’Ne kemi dy veshë dhe një gojë, kështu që ne duhet të kalojmë dy herë më shumë kohë ...
1 2 3


Copyright © 2010 - time.al , All Rights Reserved