Jam Shqiptar i
AL
KS
MK
Rifreskuar në 00:33
 
Burimet: Top ChannelBalkanWebMapo TemaShqiptarjaTe Gjitha
Lajmet me te fundit

time.al ju kerkon ndjese...


Faqja qe ju kerkoni mund te jete jashte sherbimit.
Departamenti i teknikes sapo eshte njoftuar per kete problem.

Me te rejat »


Presidenti i Indonezisë ndjek hapat e Dutertes: Vritni të gjithë dilerët e drogës
Ja kush janë më të mirët në shtrat, sipas shenjës së horoskopit
Faqet e para të shtypit shqiptar për ditën e sotme, 23 korrik 2017
Shtëpia me kate në parcelë të ngushtë (Plani detaj)
Bosi shqiptar takon “El Fenomenon”, e bën shqiponjën vetëm për shqiptarët (Foto/Video)
Teknologjia e informacionit, Shqipria e para nga fundi
Nuk ndalet Rooney, shënon edhe golin e dytë me fanellën e Evertonit në miqësore (Video)
Barcelona – Juventus, formacionet zyrtare (Foto)
Mbrojtja e specieve t rralla t zogjve n Shqipri
Shokuese: Fëmija lakuriq fle në shkallë, askujt nuk i intereson! (Foto)
Si punon time.al?

Portali time.al i organizon lajmet në mënyrë të tillë që shfaqen të grupuara në të njëjtin grup të gjitha lajmet që mund të jenë nga burime të ndryshme, por që flasin për të njëjtën ngjarje. Këtë grup e quajmë “cluster”.

Kjo mënyrë grupimi i lajmeve i krijon lexuesve mundësinë që të njëjtën ngjarje ta shohin nga perspektiva të ndryshme. Në linkun “artikuj të ndërlidhur” lexuesi mund të shikojë të gjitha lajmet e publikuara që kanë të bëjnë me ngjarjen e caktuar.

Si lexuesit e time.al, ashtu edhe botuesit (agjencitë) e lajmeve shpesh pyesin si vendosim ne për të bërë përzgjedhjen se cili cluster dhe cilat lajme të shfaqen në faqen e parë të time.al.

Në fakt, ne nuk përzgjedhim.

Titujt e faqes së parë të time.al përzgjidhen krejtësisht nëpërmjet një algoritmi informatik, duke pasur si kritere disa faktorë, duke llogaritur sa shpesh dhe te cilat faqe interneti shfaqet një ngjarje e caktuar. Në thelb, ne llogarisim numrin e titujve origjinalë, të cilët publikohen nga kryeredatorët (faqet nga vijnë lajmet), me qëllim që të vlerësohet pesha e një ngjarje të tillë. Pesha gjithashtu llogaritet edhe në bazë të asaj që sa i ri është një lajm.