17:29 Rifreskuar në

time.al ju kerkon ndjese...


Faqja qe ju kerkoni mund te jete jashte sherbimit.
Departamenti i teknikes sapo eshte njoftuar per kete problem.

Me te rejat »


Zaev: Nëse nuk largohet Gruevski, nuk pranojmë marrëveshjen për zgjedhjet
Pyetjet e testimit ekstern, drejtoresha Mirushe Ameti: U keqinterpretuan
Pas 1 muaji në koma zgjohet dhe pyet: A është Juvja në Ligën e Kampionëve?
Interpoli lëshon “alarmin e kuq”. Pritet tjetër valë arrestimesh mes ish-zyrtarëve të FIFA-s
Alushit, serbët ia vranë babanë, dëshirojnë t'ia marrin edhe shtëpinë (Dokumente)
Ironizon Gjika: Nuk ma ftuan vajzën në festë, edhe ajo e korruptuar?!
Historia që shtrembëron Kremlini
Raporti: Drejtësia nuk ndëshkon zyrtarët e lartë, të përjashtuar nga antimafia
Modelja e famshme: U kërkoj meshkujve seks, kur kam nevojë
Bardhi do të operohet, mungon ndaj Islandës
Si punon time.al?

Portali time.al i organizon lajmet në mënyrë të tillë që shfaqen të grupuara në të njëjtin grup të gjitha lajmet që mund të jenë nga burime të ndryshme, por që flasin për të njëjtën ngjarje. Këtë grup e quajmë “cluster”.

Kjo mënyrë grupimi i lajmeve i krijon lexuesve mundësinë që të njëjtën ngjarje ta shohin nga perspektiva të ndryshme. Në linkun “artikuj të ndërlidhur” lexuesi mund të shikojë të gjitha lajmet e publikuara që kanë të bëjnë me ngjarjen e caktuar.

Si lexuesit e time.al, ashtu edhe botuesit (agjencitë) e lajmeve shpesh pyesin si vendosim ne për të bërë përzgjedhjen se cili cluster dhe cilat lajme të shfaqen në faqen e parë të time.al.

Në fakt, ne nuk përzgjedhim.

Titujt e faqes së parë të time.al përzgjidhen krejtësisht nëpërmjet një algoritmi informatik, duke pasur si kritere disa faktorë, duke llogaritur sa shpesh dhe te cilat faqe interneti shfaqet një ngjarje e caktuar. Në thelb, ne llogarisim numrin e titujve origjinalë, të cilët publikohen nga kryeredatorët (faqet nga vijnë lajmet), me qëllim që të vlerësohet pesha e një ngjarje të tillë. Pesha gjithashtu llogaritet edhe në bazë të asaj që sa i ri është një lajm.